INTREBARI FRECVENTE

LOCATIE & SPATIU

UNDE VA POT GASI? CU CE SE POATE AJUNGE VOI?

Adresa exactă unde ne poți găsi este Splaiul Unirii 160, in corpul Filatura al Industriei Bumbacului. Intrarea se afla la capatul dinspre Timpuri Noi al cladirii, pe la MATER.

 

Poți ajunge la noi cu metroul sau cu autobuzul. Cea mai apropiată stație de metrou este Timpuri Noi. Cele mai apropiate stații de autobuz sunt la bulevardul Tineretului sau pe bulevardul Mihai Bravu.

 

Când ai ajuns la adresa, vei vedea o clădire industriala, cu o fațadă lungă, ritmată. Clădirea face parte din Industria Bumbacului, iar dacă urci pe scară la etajul 1, vei ajunge la receptia Nod makerspace & MATER, biblioteca de materiale.

POT SA VIN SA VIZITEZ SPATIUL?

Organizam tururi in fiecare marti de la ora 10:00 si joi de la ora 18:00. Dacă vrei să ne vizitezi, te invităm să faci o programare cu minim 24 ore înainte, la tur@nodmakerspace.ro sau la telefon 0746323217. Astfel echipa Nod îți va putea pune la dispoziție un ghid care să te conducă prin toate spațiile și să îți arate sculele și echipamentele disponibile.

Altfel, dacă cunoști un membru, poți veni să ne vizitezi oricând. Acesta va veni să te ia de la recepție unde iți va da un badge/o insignă, pe care va trebui să o porți în interior.

ABONAMENTE

M-AM HOTARAT, VREAU SA MA ALATUR COMUNITATII. CUM MA INSCRIU?

Cea am bună variantă să te implici în comunitate e să devii membru. Fă-ti un abonament lunar, vino in atelier si fa-ti ideile. Gasesti aici tipurile de abonamente. Daca ai intrebari nu ezita sa ne contactezi.

CUM POT SA INCHIRIEZ O MASA SAU UN STUDIO NUMAI PENTRU MINE?

Dacă vrei să ai o masă fixă, unde să îți poți lăsa un monitor, o floare sau ce mai ai nevoie, poți face orice abonament la care poti adauga MASA FIXĂ. Pentru orice alt coleg din echipa ta, care se alatura la aceasi masa, abonamentul ales este redus la jumătate. Mesele fixe vor fi semnalizate cu o bulină roșie.

Dacă vrei un studio, o poti face in acelasi fel ca masa fixa. Studioul este disponibil pentru echipe de minimum doi makeri cu oricare dintre abonamentele Nod. Ceilalți colegi de echipă care se alatură au discount 50% din abonamentul lor.

Politica acestor abonamente are ca scop încurajarea lucrului în echipe, pentru că e mai simplu, mai eficient pentru proiecte și de cele mai multe ori, în echipă găsești soluțiile cele mai bune.

EXISTA ABONAMENTE SCURTE, DE CATEVA ZILE?

Pe lângă abonamentele lunare, avem și unele speciale: Cele de proiect (10 zile consecutive) si cele Part-time (adica seara si in weekend), dar si acces pentru o singura zi.

Scrie-ne la contact@nomakerspace.ro și spune-ne de ce ai nevoie. Nu uita: și daca stai numai cateva zile, este obligatoriu să urmezi cursurile de formare pentru sculele și echipamentele pe care vrei să le folosești.

POT RAMANE PESTE NOAPTE?

Dacă ai abonament lunar de orice tip, poți folosi spațiul 24/7.

Dacă ai alt tip de abonament mai scurt, programul este cel specific abonamentului tău.

EXISTA O VARSTA MINIMA PENTRU A PUTEA FI ABONAT?

Nu există vârsta minimă pentru a deveni membru al comunității Nod.

Totuși, pentru a folosi spațiul și echipamentele neînsoțit, trebuie să ai minim 14 ani.

Pentru copii sub 14 ani, putem face tururi, iar petrecerea timpului în makerspace trebuie făcută cu însoțitor.

CURSURI

TREBUIE SA FIU ABONAT CA SA PARTICIP LA CURSURI?

Nu trebuie să fii abonat ca să participi la cursuri. Pentru înscrieri, scrie-ne pe cursuri@nodmakerspace.ro .

CE FEL DE CURSURI EXISTA? POT SA PARTICIP SI DACA SUNT CHIAR LA INCEPUT?

Majoritatea cursurilor noastre sunt de initiere. poti consulata lista intreaga de cursuri aici.

STIU SA FAC UN LUCRU FOARTE BINE. POT SA VIN SA PREDAU UN CURS?

Sigur, dacă dorești să ții un curs într-un domeniu complementar sau adiacent activității Nod, te așteptăm cu brațele deschise.

Avem la dispoziție o sală de cursuri și întâlniri de 30mp pntru 10-15 persoane și un spațiu de 450mp care poate fi folosit în funcție de cerințe.

Pentru informații, sugestii sau nelămuriri, scrie-ne pe cursuri@nodmakerspace.ro.

EXISTA O VARSTA MINIMA PENTRU A PUTEA PARTICIPA LA CURSURI?

Majoritatea cursurilor se adresează tinerilor și adulților.

Pentru copii între 6 și 14 ani, în incinta Nod există un atelier de 100mp, destinat bricolajului și design-ului pentru copii. Atelierul este organizat de echipa Eematico și constă în workshopuri tematice unde copiii concep și construiesc proiecte individuale și în echipe, cu unelte manuale si electrice sub indrumarea trainerilor.

SCULE, ECHIPAMENTE SI DEPOZITARE

CE DOTARI ARE MAKERSPACE-UL?

Dotările atelierului sunt descrise aici.

POT SA FOLOSESC ECHIPAMENTELE FARA SA FAC CURSURILE? DACA STIU SA FOLOSESC SCULELE MAI TREBUIE SA PARTICIP LA CURSUL DE INITIERE?

Din păcate nu poți folosi niciun echipament sau spațiu (atelier lemn/metal) fără să faci un curs de formare. Poti sa ti-l programezi in functie de disponibilitatea tutorelui și cursul se tine special pentru tine. Acesta durează 2-4 ore în funcție de complexitate. Lista completă de cursuri de formare o găsești aici.
Dacă știi să folosești echipamentul de care ai nevoie, trebuie să ne arați înainte, setarile diferă de la o sculă la alta.

PUNEȚI LA DISPOZITIE ȘI MATERIALELE?

Noi iti punem la dispozitie echipamentele si spatiul, iar tu trebuie sa vii cu materialele. Daca avem în atelier materiale de care ai nevoie, te putem ajuta, însă stocul nostru este foarte limitat.

POT SA IMI LAS PESTE NOAPTE LUCRURILE ACOLO?

Fiecare membru rezident Nod are câte un dulap/spațiu de depozitare, cu cheie, indiferent de abonament. Dimensiunea unui dulap este de 40x80x90 cm sau 40x80x60 cm. Acolo, îți poți lăsa lucrurile în siguranță.

Dacă ai studioul tău, îți poți lăsa lucrurile fără grijă.

Dacă ai masă fixă, îți poți lăsa o plantă, un monitor și alte lucruri care te fac să te simți ca acasă.

SERVICII

MA POATE AJUTA CINEVA SA FOLOSESC UN ECHIPAMENT IN CAZUL IN CARE NU STIU SA IL FOLOSESC?

Din păcate nu poți folosi niciun echipament sau spațiu (atelier lemn/metal) fără să faci un curs de formare. Poti sa ti-l programezi in functie de disponibilitatea tutorelui și cursul se tine special pentru tine. Acesta durează 2-4 ore în funcție de complexitate după care trebuie să arați ca ai învățat. Lista completă de cursuri de formare o găsești aici.
Dacă știi să folosești echipamentul de care ai nevoie, trebuie să ne arați înainte, setarile diferă de la o sculă la alta.

Dacă nu vrei să înveti să folosesti un echipament, poți primi ajutor de la un membru al echipei Nod, însă acesta va fi considerat un serviciu și va fi tarifat în funcție de complexitatea lui.

AM O IDEE SI AS DORI SA MI-O PRODUCA CINEVA DE LA VOI. SE POATE?

Scrie-ne pe servicii@nodmakerspace.ro și vom aloca ideea ta unui specialist sau unei echipe de specialiști pentru a o realiza.

NU AM ABONAMENT PRO DAR AȘ VREA SA TAI CEVA CU AJUTORUL CNC-ULUI LASER. MA POATE AJUTA CINEVA?

În acest caz, va trebui să apelezi la Departamentul nostru de Servicii și unul dintre noi îți va prelua comanda pentru execuție.  Scrie-ne pe servicii@nodmakerspace.ro

NU STIU SA REZOLV UN DETALIU AL PROTOTIPULUI MEU. POT SA MA CONSULT CU UN SPECIALIST?

Te poți consulta cu oricare din specialiștii noștri. Lista o găsești aici

Dacă e nevoie de alt tip de consultant, vom încerca să îl găsim.

Ca să stabilești o programare cu oricare din consultanți, scrie-ne pe tur@nodmakerspace.ro