NOD makerspace este un spațiu creativ de lucru care oferă acces pe bază de membership la spațiu, la comunitate și know-how, la o gamă largă de unelte și echipamente pentru fabricație digitală și prototipare rapidă.

Lansat în anul 2015, NOD makerspace este primul  centru comunitar creativ de dimensiuni mari din România care are ca obiectiv democratizarea design-ului, a ingineriei, a fabricației și a educației creative. Proiectul urmărește să sprijine proiectele membrilor săi: oricine are o idee, vrea sa pună la punct o invenție sau să construiască un prototip, găsește la Nod unelte și echipamente speciale, greu accesibile pe cont propriu (laser engraving & cutting, 3D printing, CNC router, plotter, cuptor de ceramică, echipamente de prelucrare a lemnului și a metalului), precum și o comunitate de oameni cu experiență și entuziasm.

Unde?

Ne aflăm într-un spațiu industrial reconvertit de 1000mp, în clădirea fostei Fabrici de Bumbac din București, pe malul Dâmboviței. Fiind o inițiativă exclusiv privată și prin transformarea spatiului cu ajutorul unei echipe de voluntari în doar 6 luni, Nod este un exemplu concret de reutilizare a unui spațiu industrial nefolosit  și încurajează acest tip de abordare a proiectelor inovative.

În decembrie 2015, am început șantierul, care a avut o serie de provocări.

Cine?

Suntem o comunitate multidisciplinară și ne adresăm către designeri, arhitecți, ingineri, artisti, inventatori, antreprenori. Funcționăm pe principiul „Unde-s mulți, puterea crește” și reușim să facem proiecte complexe cu resurse puține.

Scopul pe termen lung al acestui proiect este crearea de oportunități pentru îmbunătățirea nivelului de trai, local și global (incubator) și închegarea unei comunități open-source puternice. Obiectivele stabilite de noi pe următorii trei ani se referă la dezvoltarea componentei destinate învățării, complementare activității de prototipare, dezvoltarea funcției de incubator si accelerator pentru afacerile create în cadrul comunității si transformarea treptată a Industriei Bumbacului într-un centru al industriilor creative.

1000

mp NOD makerspace

300

mp Spații de lucru OPENSPACE

150

mp ATELIERE de prelucrare

15

STUDIOURI DE LUCRU

PARTENERI

NI S-A SPUS CĂ: