Curs introductiv de croitorie și upcycling

About This Project

Pentru că știm că nimic nu se compară cu bucuria de a folosi un obiect creat de tine special pentru nevoile tale,  la Nod deprindem abilități și tehnici noi în croitorie. Reîncepem cursul introductiv în croitorie și proiecte upcycled, pentru că vrem să învățăm că mai întâi e bine să reciclăm, reparăm și abia apoi să cumpărăm produse noi.

Dacă vrei să-ți descoperi abilități care să te ajute să transformi un tricou vechi într-o rochie, sau să-ți creezi un articol de la zero, sau chiar să-ți repari haine vechi de care te-ai atașat, te așteptăm să te familiarizezi cu utilizarea mașinii de cusut casnică (electrică simpla și digitală). Vom învăța să coasem drept, curb, tiv ascuns sau un tiv franțuzesc să aplicăm buzunare, să coasem fermoare ascunse sau vizibile, să coasem elasticul, precum și finisaje ușoare.

O dată ce deprindem abilitățile de bază, trecem mai departe și învățăm să reciclăm, reparăm, transformăm hainele prin modificări ușoare pentru a prelungi viața acestora. Învățăm să construim un tipar simplu de la zero, să ne luăm măsuri corecte, tehnici simple de reparat (strâmtat, scurtat, aplicarea peticelor, etc) Pentru că vrem să avem o abordare prietenoasă cu mediul, încercăm să prelungim viața hainelor într-un mod creativ.

Ultima sesiune a cursului propune experiența lucrului în echipă pentru un proiect caritabil, și anume jucărie educativă pentru copii de la grădinița din satul Buiești, Județul Ialomița. Piesele din care va fi creată și asamblată jucăria îi vor familiariza pe cei mici cu o multitudine de texturi și prinderi.

Cursul este susținut de BROROM – reprezentant oficial BROTHER in Romania (http://www.brorom.ro/ sau http://www.cusutsibrodat.ro/) – sponsor al atelierului textil de la NOD. Toate accesoriile si echipamentele teoretice și practice necesare sunt asigurate de NOD și BROROM (www.cusutsibrodat.ro). Materialele textile ne sunt puse la dispozișie de Atelierul de Pânză, care ne donează cupoane și alte resturi de materiale textile marca IKEA!

……………………………………………………….

Trainer: Cristina Zlota – designer, responsabil atelier de croitorie la NOD

Programul cursului:

Miercuri, 29 noiembrie –  de la 18:30;

Miercuri, 6 decembrie – 18:30,

Miercuri, 13 decembrie – 18:30,

Miercuri, 20 decembrie – 18:30.

Număr maxim de participanți: 7

Prețul cursului: 450 lei. Atât suporturile de curs teoretic, cât și materialele de lucru (țesături, mașini de cusut, foarfeci, liniare, hârtii pentru tipare, etc) sunt incluse în preț. Echipa minunată de la Atelierul de Pânză ne doneaza pentru curs cupoane și alte resturi de materiale textile marca IKEA.

Înscrierea se face prin achitarea unei tranșe de 200 lei din prețul cursului, iar restul de plată se face prin transfer bancar până la data primului curs.

Studenții beneficiază de o reducere de 10%.

Membrii Nod beneficiază de o reducere de 25%.

 

Pentru înscriere și pentru mai multe informații, scrie-ne pe cursuri@nodmakerspace.ro.

……………………………………………………….

Programă

CURS 1 – 3h

 • Prezentarea modului de curs
 • De ce este important să învățăm elemente de bază în croitorie, să revalorificăm materiale textile
 • Prezentarea mașinii de cusut (electrică simplă și digitală)
 • Exercițiu 1 – fiecare cursant va exersa tipuri de cusături și tensiuni
 • Exercițiu 2 – crearea unei sacoșe
 • Vom învăța: realizarea tiparului de sacoșă, coasere tiv simplu sau franțuzesc, tighel, atașarea buzunarelor, surfilat la mașina de cusut

CURS 2 – 3h

Crearea unui portfard

 • Vom învăța: realizarea tiparului de portfard, coaserea fermoarului ascuns, coasera butonierei și a nasturilor

CURS 3 – 3h

 • sinteza celor două cursuri anterioare, realizate pe articole vestimentare ale cursanților
 • Vom învăța: măsurarea corpului uman, scurtarea pantalonilor, strâmtarea pantalonilor / topurilor, atașarea peticilor, atașarea buzunarelor, finisare în bie, coaserea elasticului

CURS 4 – 3h

 • Continuarea proiectelor de la cursul 3
 • Surfilat profesional
 • Utilizarea mașinii de brodat

 

 

Category
Cursuri