Curs de Design de obiect (DIY+CNC) aplicat

About This Project

 

Curs aplicat de Design de obiect cu ajutorul Router-ului CNC – pentru începători, sesiunea #2

De la biroul de recepție, la lămpile supradimensionate și până la lavoare, toate obiectele de la Nod Makerspace au fost imaginate și create în atelierul nostru, cu ajutorul makerilor Nod și a tehnicilor digitale de prototipare.

Scoate makerul din tine și vino să înveți cum se face!

Am pregătit pentru tine un curs intensiv dedicat makerilor, designerilor si pasionatilor de DIY, în care vei experimenta întreg procesul de creație a unui obiect născut din propria imaginație, de la concept la prototip, folosind routerul CNC și atelierul nostru de tâmplărie.

Timp de trei zile, vei lua parte la prezentări teoretice și exemple practice, îti vei proiecta obiectul viselor tale, vei participa la brainstorminguri în procesul de design, vei pregăti fișierele pentru CNC și îti vei produce prototipul împreună cu Sorin Chirica, designer și maker @nod.

De ce router CNC: este o tehnică de producție digitală care oferă nenumărate posibilități de realizare a proiectelor de design. Cu acest echipament poți tăia și grava în lemn forme desenate vectorial dupa bunul plac. Plus ca este și precis, și eficient!

Ce trebuie să știi: Cursul este deschis tuturor pasionaților de design care cunosc un software de desen vectorial  (autocad, rhinoceros, archicad, etc.). Dacă știi și un software de modelare 3D (Autocad 3D, Rhinoceros, 3Ds Max, SketchUp etc.), cu atât mai bine, îți poate folosi.

Cursul acoperă atât concepte despre procesul de design adaptat prototipării digitale cât și informații tehnice despre pregătirea fișierelor și manevrarea routerului. Adică vei invăța tot ce trebuie să știi ca să-ți implementezi ideile.

Este un curs pentru începători care vizează tehnici de routare 2D, folosind CNC-ul din atelierul Nod : un CNC cu 3 axe și cu dimensiunea de lucru de 1200×1200 mm. Deși se pot folosi și alte materiale, sugerăm crearea obiectelor din placaj de lemn.

 

……………………………………………

Trainer : Sorin Chirica.

Sorin este arhitect de profesie și designer & maker din pasiune. Are experiență în lucrul cu lemnul, dar și în design și dezvoltarea de produse. Unul din proiectele la care lucrează este Statia de Joacă, o jucarie-mobilier multifunctională, creată pentru părinți și copii deopotrivă.

http://www.leea.toys/statia-de-joaca

……………………………………………

Programul cursului:  22 – 25 iunie 2017

Nr participanti : 4-6

…………………………………….

Prețul cursului este 750 lei. Pe lângă acesta, fiecare participant va suporta costul materialelor necesare realizării obiectului dorit. Încurajăm folosirea placajului, iar în funcție de dimensiunea obiectului, costurile de materiale pot varia între 50-200 lei.

Plata cursului se poate face în 2 tranșe :

Tranșa 1 – pentru confirmarea înscrierii – 300 lei, achitată până pe 02.06.2017

Tranșa 2 – 450 lei+ costul materialelor – achitată în numerar în a treia zi de curs.

 

Membrii Nod beneficiază de o reducere de 25%.

Studenții beneficiază de o reducere de 10%.

……………………………………………

Pentru înscriere și mai multe informații, scrie-ne un mail la adresa cursuri@nodmakerspace.ro

………………………………….

 Programă

Ziua 1  – Joi, 22 iunie, orele 17:30 – 20:30

Prezentarea cursului: posibilități și limitări in proiectarea de design pentru productia digitală

Partea teoretică : pașii de desen în Autocad/Artcam, pregătirea fișierelor și pregătirea routerului CNC; demonstrație practică – debităm împreună la CNC un obiect din placaj;

 

Ziua 2  – Vineri, 23 iunie, orele 17:30 – 20:30

Brainstorming și prezentarea fiecărui proiect pe care participanții doresc să îl construiască.

Idei pentru a le putea transforma în obiecte concrete: limitări, design, materialitate, utilitate, mod de realizare, îmbinări, probleme posibile.

Desen individual sub îndrumare: 3d obiect, deconstrucția în piese, îmbinări și prinderi, lucrul cu layere și grosimi de tăiere.

 

Ziua 3  – Sâmbătă, 24 iunie, ora 10:00 – 16:00

Ședință 1 :1 – trainer :participant – crearea desenului tehnic de taiere si debitarea pieselor la CNC

Șlefuire și asamblare : lucru individual în atelierul de lemn

 

Ziua 4  – duminică, 25 iunie, ora 10:00 – 14:00

Ședință 1 :1 – trainer :participant – crearea desenului tehnic de taiere si debitarea pieselor la CNC

Șlefuire și asamblare : lucru individual în atelierul de lemn

 

La sfârșitul cursului ne adunăm la o sesiune de prezentare a obiectelor create și photo, feedback și recapitularea etapelor de producție și a termenilor specifici.

 

Category
Cursuri